Z małym opóźnieniem, ale jest! Na pewno nie będzie to przepis trudny, więc nie martwcie się, że nie wyjdzie. Wystarczą 2 miski i łyżka do mieszania, a efekt Was zaskoczy.
Czy są osoby, które nie lubią cukierków Schoko-Bons? Ja takich nie znam. A dzięki temu, że są okrągłe, spokojnie możemy udawać, że to jajeczka wielkanocne ;)
Sernik z cukierkami Schoko-Bons
0,5 kg tłustego twarogu
opakowanie mascarpone (250g)
1/2 szkl. śmietany 36%
1 jajko
140g cukru
2 cukry waniliowe
opakowanie cukierków Schoko-Bons
spód:
200g kruchych ciastek (u mnie z nadzieniem czekoladowym)
60g roztopionego masła
rozpuszczona gorzka czekolada
Kruche ciastka rozgniatamy w misce. Wlewamy masło i mieszamy. Układamy w wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej blaszce, dobrze ugniatamy. Składniki masy (oprócz cukierków) dokładnie łączymy. Wylewamy na spód. W masę wciskamy cukierki. Piekłam 1 h. w temp. 175 stopni C.
Polałam rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Miłego tygodnia!
ja nie znam tych cukierków, ale z sernikiem bym się na pewno z chęcią zapoznała:))
OdpowiedzUsuńkoniecznie spróbuj Olu! :)
Usuń