Smaku tego sosu byłam ciekawa już dawno temu. Na przepis trafiłam kilka razy, teraz nadarzyła się okazja do wypróbowania. Danie szybkie i bezproblemowe. Kojarzy się z kolacją przy kominku w drewnianym, góralskim domu.
Biała kiełbasa na gorąco
4 białe kiełbaski, 2 duże cebule, pół szklanki ciemnego piwa, 3 ząbki czosnku, łyżeczka miodu, sól, pieprz, słodka papryka, kminek
Na patelni rozgrzewamy piwo z miodem. Dorzucamy przyprawy oraz posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy ok. 7 min do miękkości. Do brytfanki wlewamy odrobinę piwa, wkładamy ponacinane kiełbaski, przykrywamy cebulą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 175 stopni na 30 minut. Podałam ze świeżym pieczywem.
bardzo lubie biala kielbaske, ale w takiej wersji z miodem i piwem, to nie jadam:) zapowiada sie smakowicie:)
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Zrobiłam wczoraj na kolację dla przyjaciół i wszyscy byli zachwyceni. Do piwa bomba :-)
OdpowiedzUsuńAle mi smaku narobiłaś! Czuję, że dziś u Was zawitam :D
OdpowiedzUsuńkasiu świetna alternatywa na białą kiełbachę.
OdpowiedzUsuńna pewno wypróbuje. pozdrawiam niedzielnie.
Dziękuję bardzo :-)
OdpowiedzUsuńPróbuj, próbuj Holendrzyco, naprawdę fajne połączenie smaków ;)
great idea!!... I'll try with "cava"....;-))
OdpowiedzUsuńThanks :-) It will be delicious ;)
OdpowiedzUsuńI don't know exactly what is it, but looks tasty! I even could try before to ask you what is this dish.
OdpowiedzUsuńIt's a sausage with onion and beer :-) And some spices of course. Thanks for your visit :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam białą kiełbasę z cebulką... Kojarzy mi sie z wakacjami u Cioci w Niemczech;)
OdpowiedzUsuń